Hervind je kracht

Privacy

Bescherming van uw persoonsgegevens

Promenant hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Wij zeggen daarom toe dat wij:

  • de privacy wet- en regelgeving in acht nemen;
  • uw gegevens zorgvuldig verwerken;
  • uw gegevens niet doorgeven of doorverkopen aan derden, tenzij dit uit hoofde van een wettelijke verplichting noodzakelijk is;
  • uitsluitend samenwerken met andere partijen als dit voor de behandeling van uw dossier noodzakelijk is.

Met deze privacyverklaring wil Promenant u informeren waarom en onder welke voorwaarden wij bepaalde persoonsgegevens verzamelen, vastleggen en verwerken.

Welke persoonsgegevens gebruikt Promenant en waarom doen wij dit?

Persoonsgegevens zijn gegevens die direct betrekking op u hebben ofwel naar u te herleiden zijn of naar een overige natuurlijke persoon. Denk hierbij aan NAW-gegevens of een burgerservicenummer. Wij verwerken deze gegevens om u op een goede wijze van dienst te kunnen zijn.

Om u van dienst te kunnen zijn, hebben wij persoonsgegevens van u en alle overige betrokkenen nodig.

Daarnaast gebruiken wij uw persoonsgegevens om u van (mogelijk) relevante informatie te voorzien en om u op de hoogte te houden van acties en aanbiedingen. Dit laatste doen wij alleen als wij uw expliciete toestemming daarvoor hebben.

Wie kan uw gegevens inzien?

Uitsluitend onze medewerkers en in uitzonderlijke gevallen derde-partijen, zoals onze ICT partners (Really-IT en Webbick) hebben toegang tot uw gegevens. Ons beleid is dat een medewerker niet meer gegevens inziet dan strikt noodzakelijk is. Uiteraard zijn onze gebouwen, computers en netwerken goed beveiligd.

Bijzondere situaties

In bijzondere situaties kunt u ons vragen om extra beveiligingsmaatregelen voor uw persoonsgegevens, bijvoorbeeld omdat u op een geheim adres woonachtig bent.

Opdrachtbevestiging

In de opdrachtbevestiging die met u is gesloten leest u als volgt:

Bescherming Persoonsgegevens

Promenant verzamelt persoonsgegevens, waaronder uw NAW-gegevens, eventueel uw burgerservicenummer en uw e-mailadres. Wij doen dit met de volgende redenen:

Om u te informeren over onze lopende dienstverlening aan u. Wij hanteren een bewaartermijn van 7 jaar.
Om u gevraagd en ongevraagd te kunnen informeren over ontwikkelingen en mailings over onderwerpen die voor u relevant zouden kunnen zijn. Indien wij u tevens mogen benaderen voor overige acties, dan kunt u dit aangeven. U mag zich te allen tijde afmelden.
U hebt te allen tijde recht op inzage, wijziging, wissen en het ontvangen van de verzamelde gegevens. U hebt het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) als u van mening bent dat Promenant niet correct met uw persoonsgegevens omgaat.

Uw persoonsgegevens worden bewaard in een digitaal systeem waar uitsluitend de gemachtigde medewerkers van Promenant toegang toe hebben.

Internet

Op onze websites wordt geen gebruik gemaakt van (commerciële) cookies. Wel wordt uw e-mailadres en/of telefoonnummer gevraagd als u via het speciale contactformulier aangeeft contact met ons kantoor te wensen. Deze aanvragen komen rechtstreeks bij ons terecht. Reageert u nooit met achterlating van uw persoonsgegevens op een bericht dat Promenant op sociale media zoals LinkedIn en Facebook plaatst. Stuurt u in dat geval altijd een e-mail naar info@promenant.nl of neem telefonisch contact op via 06-20972059.

Informatie opvragen

Wanneer u informatie over lopende dienstverlening wenst, dan kunnen wij u deze informatie pas geven als voldoende duidelijk is wie u bent (dit is identificeren) en u ook daadwerkelijk de persoon bent die u zegt te zijn (dit is authenticeren). Wij verstrekken geen specifieke gegevens over u via de telefoon of via e-mail zonder dat wij zeker weten dat wij u aan de telefoon hebben of een e-mail van uw e-mailadres afkomstig is. Indien u anderen toestemming wilt geven tot uw informatie, dan vragen wij u dit per schriftelijke machtiging te regelen. Alleen op die manier kunnen wij misbruik of onjuist gebruik van uw gegevens voorkomen.

Rechten van de cliënt

U hebt het volgende recht met betrekking tot uw eigen persoonsgegevens:

  • Recht op inzage in door ons vastgelegde persoonsgegevens;
  • Recht op het indienen van een verzoek tot correctie of verwijdering van uw persoonsgegevens;
  • Recht om bezwaar te maken tegen bepaalde wijzen van gebruik van uw persoonsgegevens;
  • Recht op dataportabiliteit

Een verzoek tot inzage of correctie kunt u indienen via info@promenant.nl. Binnen vier weken ontvangt u dan een reactie van ons.

Bij klachten vragen wij u om contact met ons op te nemen.

Archiveren

Promenant bewaart uw persoonsgegevens op de volgende wijzen:

  • Een aanvraag wordt uiterlijk 7 jaar na ontvangst verwijderd uit ons (digitale) cliënt registratiesysteem, tenzij er een overeenkomst van opdracht op de aanvraag is gevolgd;
  • Uw persoonsgegevens worden tot 7 jaar na het beëindigen van de dienstverlening verwijderd uit de afgesloten dossierkast;
  • Uw digitale persoonsgegevens worden tot 7 jaar na het beëindigen van de dienstverlening verwijderd;

Bij het beëindigen van de dienstverlening wordt de informatie die niet door Promenant behoeft te worden bewaard aan u geretourneerd dan wel wordt deze informatie direct vernietigd indien u de informatie eerder van ons hebt ontvangen.

Tot slot

Dit privacybeleid zal regelmatig worden getoetst aan de meest actuele wet- en regelgeving. Zo nodig wordt op die momenten ook het beleid aangepast.

Promenant, 12 juli 2019