Alex staarde uit het raam. De voorbijtrekkende wolken voortgestuwd door de harde wind zag hij niet. Zijn hoofd vulde zich met vragen. Het leek wel alsof ze zich opstapelden tot een woest berglandschap vol met kleine paadjes slechts zichtbaar voor wie er oog voor had. Alex wandelde door het doolhof van zijn geest zonder ook maar iets op te merken. Waar hij ook liep telkens ontmoette hij weer de hamer die ritmisch de kern van al zijn vragen tikte: Waar sta ik? Wie ben ik? Wat wil ik? Waarom doe ik dit? Hoe kom ik tot antwoorden? De klop op de deur van zijn kantoor bracht hem met een schok terug in de werkelijkheid. ‘Hum, ja’, stamelde hij. Op de automatische piloot kwam hij zijn dag door. Zijn stille wens om zijn verhaal kwijt te kunnen verdween als vanzelf naar de achtergrond.

Wandeling naar een open geest

Herken jij als leidinggevende iets van jezelf in Alex? Denk dan eens na over een coachingsgesprek met Joyce Dieleman. Zij geeft je alle ruimte om jouw verhaal te vertellen. Vervolgens neemt ze je aan de hand van vragen langzaam mee door je geest en door je gevoel. Onderweg staat ze stil bij alle richtingaanwijzers. Ze wijst jou op krachtbronnen die je verder op weg kunnen helpen. Natuurlijk houdt ze je een spiegel voor om inzicht te krijgen in het veranderingsproces, zodat je jouw stappen kunt gaan zien. Omdat alleen jij voelt wat het beste bij je past, geef jij de richting aan. Joyce helpt je op pad.

Praktische informatie

Een coachingsgesprek duurt ongeveer vijf kwartier. Het aantal varieert afhankelijk van de vraag. Gemiddeld vinden zo’n vijf tot zeven gesprekken plaats.