Wandelcoaching zorgt voor balans tussen werk en privé

Het is druk op je werk, het werk stapelt zich langzamerhand steeds meer op en je collega’s komen ook met vragen waar ze zelf niet uitkomen. Je hebt amper tijd om even een praatje te maken bij het koffiezetapparaat. En wanneer je thuis komt of van je thuiswerkplek af gaat, dan val je al snel weer in de hectiek van het huishouden. Het wordt tijd om even wat tijd voor jezelf te nemen….

Wat is wandelcoaching?

De natuur geeft een bepaald rustgevend gevoel, veel meer dan een standaard rondje lopen in de stad of dorp. Er is stilte, gezonde frisse lucht en mooie taferelen om met het oog van te genieten. Juist daardoor werkt het ontspannend om te wandelen in de natuur, terwijl je aan het nadenken wordt gezet over jezelf. Dat is wandelcoaching.

Tijdens het wandelen krijg je van mij alle ruimte om je verhaal te vertellen. Wat zit je dwars? Ligt dat bij jezelf en wat kun je er aan doen om het te veranderen? Het lopen draagt bij aan het ontspannen en nadenken over wat er omgaat in je gevoel en geest.

Hoe krijg je nu die goede balans tussen je werk- en privésituatie? Welke drempels moeten daarin genomen worden?

Wat zijn de voordelen van wandelcoaching?

Natuurlijk is het gezond om voldoende lichaamsbeweging op een dag te krijgen. En het kan niet gezonder dan die wandeling in de mooie natuur te doen. Het geeft je ook geen verplicht gevoel om ergens over te moeten praten, zoals je wel kunt hebben als je in een stoel moet blijven zitten.
Het praten over je gevoelens, frustraties en knelpunten voor een goede balans tussen werk en privé, verloopt natuurlijk. En tijdens ons gesprek staan we stil bij alle richtingaanwijzers. 

We kijken samen naar krachtbronnen die je verder kunnen helpen, niks geforceerd en op je eigen tempo. De wandeling duurt iets meer dan een uur, dus tijd genoeg om belangrijke punten te bespreken en meteen je gezondheid op peil te houden door beweging.

Hoe helpt wandelcoaching mij?

Samen gaan we kijken wat er moet gebeuren om een betere balans te krijgen tussen werk en privé. Ik help je door het proces heen en samen komen we tot een oplossing. Je zult zien dat er een grote opluchting komt door je gevoelens te delen. Jij voelt wat het beste bij je past, dus jij geeft de richting aan. Ik help je op weg.

Aan het einde van een wandeling of een sessie wandelcoaching zul je merken dat er al kleine veranderingen zijn in je geest en gevoel. Door de stap te zetten en de balans tussen werk en privé langzaam te herstellen, ga je beter in je vel zitten en je zult zien dat je weer kunt genieten van je werk en thuissituatie.

“Dankzij de coaching van Joyce blijf ik nu dichter bij mijzelf en leef ik niet alleen in mijn hoofd maar ook in mijn hart. Zij heeft me geleerd om naast de ratio ook de signalen van gevoelens te gebruiken in de analyse wat er in een bepaalde situatie aan de hand is. Hierdoor heb ik en meer werkplezier gekregen én ben ik effectiever geworden. Joyce is een hele prettige coach die rust uitstraalt en op een goede manier zeer scherp is als het nodig is.”

Meer weten?

Wil je meer weten over wandelcoaching en wat het voor jou kan betekenen? Stel gerust je vraag, ik leg je graag meer uit over de voordelen van wandelcoaching en hoe het jou helpt.